BURO STAAN

Buro staan is opgericht door Robin Elstak en Staník Vejtruba.

Robin en Staník

Beiden zitten al meer dan tien jaar in het vak dat trainingsacteren heet en hebben vele trainingen op hun naam staan. Ze leerden elkaar kennen bij Avans+ waar ze beiden intern werden opgeleid tot acteur voor agressietrainingen.

Door de jaren heen werden zij ingezet bij diverse opleidingen binnen Avans+ voor o.a. communicatie en persoonlijk leiderschap-trainingen, maar ook voor assessments en examens. Daarnaast bleven zij actief acteren in de agressietrainingen binnen diverse zorginstellingen. Tevens werden zij verantwoordelijk voor het opleiden van nieuwe trainingsacteurs. Ook buiten Avans+ vonden zij hun weg als trainingsacteur. Ze werkten voor verschillende bedrijven waar ze ook in o.a. gijzel- en politietrainingen acteerden. Naast hun werkzaamheden als trainingsacteur is Staník zeer actief als trainer en coach. Robin werkt ook als regisseur, docent en actrice in het theatervak.

Waarom trainingsacteren

Door hun ervaring als acteur, trainer en docent zagen zij door de jaren heen de meerwaarde van een acteur binnen trainingen. Natuurlijk is het theoretisch gedeelte van groot belang, maar de deelnemers worden pas echt aan het werk gezet op het moment dat zij met een acteur aan de slag gaan. Binnen de veiligheid van de trainingen mogen er fouten gemaakt worden, mogelijkheden onderzocht en de nauwkeurige feedback van de acteurs is van grote meerwaarde. Lees meer..

Stanik en Robin werkten met veel collega-acteurs en ondervonden dat het woord trainingsacteur een vaag begrip bleek. In feite kon iedereen zich zomaar trainingsacteur noemen, zonder daar een opleiding voor te hebben gevolgd. De interpretatie van het vak trainingsacteren bleek ook dikwijls uiteen te lopen. Dit zette Robin en Stanik aan het denken.

Missie

Een trainingsacteur kan een training maken of breken, dus hoe belangrijk is het dat de kwaliteit van deze acteurs hoog is en dat zij het vak verstaan? Na goede research in het werkveld door o.a. gesprekken met trainers en collega-acteurs besloten zij BURO STAAN op te richten. Een trainingsacteurs academie waar het draait om het opleiden van de acteurs en hen afleveren als kwalitatief hoogstaande, maar vooral authentieke trainingsacteurs die het vak van A tot Z verstaan. Zij leiden nieuwe acteurs zelf op tijdens een basisopleiding of verbreden de horizon van acteurs die al in het vak zitten door het aanbieden van masterclasses voor o.a. agressie. Door hun expertise op dat gebied onderscheiden ze zich van de andere opleidingen die er in Nederland bestaan op het gebied van trainingsacteren. Hun missie is het kaf van de koren scheiden en ervoor zorgen dat het vak trainingsacteren op de kaart wordt gezet. Zij staan ervoor dat trainingsacteurs gaan beseffen hoe groot de invloed is die zij hebben op een training en de ervaring van de deelnemers en dat bedrijven en instanties de meerwaarde gaan zien van een goed opgeleide trainingsacteur.

DIENSTBAAR | AUTHENTIEK | GELOOFWAARDIG